Plan hier uw afspraak Inloggen klantdossier
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen - 072 - 202 93 68
Witte Paal 345 1742 LE Schagen - 0224 42 21 24

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Vaak gestelde vragen

Heb je specifieke vragen of weten wat jouw specifieke mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. En lukt het bij ons niet, dan lukt het nergens!

Hypotheek

Wat is mijn maximale hypotheek?
Wat wordt mijn maandlast? (indicatie)
Is het interessant om mijn hypotheek over te sluiten?
Moet ik blijven huren of is kopen voordeliger?
Hoe snel kan een hypotheek geregeld worden?

De tijd waarin wij een hypotheek kunnen verzorgen hangt vooral af van;

 • hoe snel en volledig jij alle benodigde documenten aanlevert,
 • de geldverstrekker én
 • jouw inkomenssituatie én type van het onderpand

Ga er van uit dat je bij ons, vanaf dat je alle stukken compleet hebt aangeleverd, tussen 2 en 8 weken een afspraak kunt maken bij de notaris.

Download alvast ons ‘benodigde stukken’-document , zodat je je al goed kunt voorbereiden op wat er van jou aan stukken wordt gevraagd door de geldverstrekker. Heb je jouw stukken al digitaal klaar staan, upload deze dan via onze site .

Nog meer weten? Bel of mail ons.  Maak nu een afspraak

 

Kan ik een verbouwing (mee) financieren?

Een verbouwing financieren of meefinancieren tijdens de aankoop kan vaak wel. Het is echter zo, dat als je geen overwaarde in jouw  huis hebt of geen of beperkt eigen spaargeld meebrengt bij aankoop, dat een verbouwing vaak lastig is mee te financieren. Uiteraard gaan wij hier oplossingsgericht mee om. Schroom daarom niet om ons te bellen of te mailen. Maak nu een afspraak

 

Wat is een duurzaamheidslening?

Wil je verbouwen en daarmee jouw huis energiezuiniger maken? Informeer dan naar een duurzaamheidslening in jouw gemeente. De rente is vaak lager dan bij een bank!

Wij zijn op de hoogte van diverse regelingen vanuit de overheid aangaande subsidies en leningen ter stimulering van duurzaamheid.

Hypotheek verhogen of een persoonlijke lening?

Ga je verbouwen, dan kan soms een persoonlijke lening een prima oplossing zijn. De rente is vaak wel wat hoger.  Ben je in staat om redelijk snel af te lossen (bv. binnen 10 jaar) en is het bedrag bijvoorbeeld lager dan € 20.000,00 dan betaal je namelijk voor een persoonlijke lening géén advies- en of bemiddelingskosten. Bij deze kosten moet je denken aan een bedrag tussen de € 1.200,00 en € 2.000,00. Een persoonlijke lening kan via ons kantoor afgesloten worden.

Nog meer weten? Bel of mail ons.  Maak nu een afspraak

 

Wat gebeurt er met mijn hypotheek en/of mijn huis bij werkloosheid?

Als jouw inkomen daalt door bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, het wegvallen van je partner of doordat je inkomen daalt omdat je met pensioen gaat, dan heeft dit consequenties voor jouw besteedbaar inkomen.

Als je werkt en je raakt werkloos dan ontvang je vaak een WW-uitkering. De hoogte is 75%/70% van jouw laatst verdiende loon. Hier is echter een maximum aan verbonden.

De duur van de uitkering hangt vervolgens af van jouw arbeidsverleden. Heb je geen of een beperkte hoeveelheid spaargeld (buffer) en een kort arbeidsverleden, dan kan dit betekenen dat je jouw huis moet verkopen. Is jouw hypotheek hoger dan de waarde van de woning, dan wordt je ook nog eens geconfronteerd met een restschuld.

Hou met bovenstaande zowel rekening als je de woning aankoopt, maar ook als je al een hypotheek en woning hebt. Bovengenoemd risico kan je (deels) opvangen met bv. een spaarbuffer, door op je uitgaven te besparen en/of dit risico tijdelijk te verzekeren. Je betaalt voor een dergelijke verzekering doorgaans tussen de € 15,- en € 25,- per maand.

Nog meer weten? Bel of mail ons.  Maak nu een afspraak

 

Wat gebeurt er met mijn hypotheek in geval van overlijden?

Je denkt er liever niet aan, maar wat nou als jij of jouw partner komt te overlijden? Wat gebeurt er dan met jouw hypotheek?

Als het inkomen na overlijden niet voldoende is om de hypotheeklasten te voldoen, moet het huis verkocht worden. De vraag is: wil je dat?

Vaak wordt er wel een overlijdensrisicoverzekering gesloten. Deze keert uit bij overlijden. De hoogte van de dekking is afhankelijk van o.a.
jouw wensen

 • jouw gezinssituatie (wel geen kinderen en leeftijd kinderen)
 • Hoe hoog is jouw nabestaandenpensioen? (als je dit hebt).
 • Hoe is jouw besteding- en spaarpatroon?

Daarnaast zijn er nog tal van zaken, welke de hoogte van de dekking en daarmee de hoogte van de premie bepalen. Ons advies daarbij is: verzeker niet meer dan dat nodig is.

Nog meer weten? Bel of mail ons. Maak nu een afspraak

 

Kan ik mijn hypotheek zelf regelen?

Natuurlijk kan dat! De vraag is echter of dat verstandig is. Wij zijn van mening dat dit voor een (kleine) groep consumenten prima kan.

Sta je op het punt om het zelf te regelen, maar wil je gewoon even een half uurtje of een uur sparren over het een en ander? Ook dat kan bij ons. We wijzen je op de mogelijkheden van de online aanbieders en hoe je dit met goed gevolg zelf kunt regelen. Je betaalt ons dan alleen voor de tijd welke wij er in steken en je ontvangt GEEN uitgebreid advies. De nota komt dan vaak niet hoger uit dan € 225,- (incl. gesprekssamenvatting met tips!). Vervolgens regel je de hypotheek online bij bv. bijbouwe.nl (vanaf € 670,- inclusief overlijdensrisicoverzekering, 01-05-2016)     

De vraag die je jezelf wel kunt stellen is: waarom zou ik dat willen?

Vaak je het argument de prijs. Wist je dat je de kosten voor het afsluiten van een hypotheek, meestal aftrekbaar zijn en daardoor netto vaak 40% lager zijn dan wat je betaalt aan de adviseur? Ja, € 1.800,- is dan zomaar € 1.080,- netto.

Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat met name de inkomensrisico’s veel beter kunnen worden ingeschat door een deskundige, gediplomeerde adviseur. Denk hierbij aan de risico’s van overlijden, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, inkomensrisico bij scheiden en risico van inkomensdaling bij pensionering.

WEL compleet advies van de adviseur en daarna ZELF regelen? Dat kan ook. Je betaalt ons een adviesbedrag van bv € 650,- (€ 786,50 incl. btw)*  en doet de administratie daarna zelf.  Wij noemen dit ‘advies-only’.

*Dit is incl. advies over overlijdensrisico. risico werkloosheid en risico van arbeidsongeschiktheid (loondienst).

Nog meer weten? Bel of mail ons. Maak nu een afspraak

Vermogensopbouw/Pensioenaanvulling

Voor wie is vermogensadvies bij Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners geschikt?

Vermogensadvies bij Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners is met name gericht op consumenten met een vrij vermogen tot € 200.000,00 die opzoek zijn naar ECHT onafhankelijk persoonlijk advies en dit bij een bank of 100% internetaanbieder missen.

Daarnaast zijn wij niet op zoek naar iemand die snel veel rendement op zijn vermogen wil hebben. Wij kijken in eerste aanleg naar het doel van het aan te houden spaargeld of de beleggingen. Daarna bepalen we in samenspraak met jou hoe je deze doelen wilt bereiken, met welke mate van zekerheid en welk gewenst rendement.    

Nog meer weten? Bel of mail ons. Maak nu een afspraak

 

Hoe bereken ik mijn jaarruimte?

Wil je altijd de meest actuele jaarruimte-rekentool gebruiken? Ga dan naar de site van de belastingdienst en bereken voor jezelf wat je ‘fiscaal’ kunt doen voor het sparen of beleggen voor jouw inkomensaanvulling bij pensionering.

Let op: fiscaal optimaal sparen voor je oude dag is niet altijd het beste. Fiscaal biedt het vaak een financieel voordeel, maar het geld dat in een lijfrentepolis of lijfrentespaarrekening wordt gestort, kan je vaak pas laten uitkeren op je AOW-leeftijd. Eerder aan dit geld komen kan vaak alleen met een fiscale boete.

Als je dus nog vermogensdoelen (uitgaven) in de toekomst hebt, welke je wilt doen voor je AOW-leeftijd, hou hier dan rekening mee voordat je geld steekt in een dergelijke pensioenaanvullingsregeling. Heb je een (te) lage financiële buffer? Wat is dan wijsheid?

Nog meer weten? Bel of mail ons. Maak nu een afspraak

 

Wat gebeurt er met mijn vermogen als ik kom te overlijden?

Wat er met jouw vermogen gebeurt, is afhankelijk van jouw ‘wil’.  Althans, dat zou zo moeten zijn. Als je er niet meer bent, kan je niets meer terugdraaien!

Regel zaken daarom op tijd.

Normaal gesproken gaat het vermogen naar jouw wettelijke erfgenamen. Als je dit anders wil of jij wilt dat jouw vermogen niet (of minder) belast wordt met erfbelasting, dan kan je dit middels een ‘testament’ exact regelen zoals jij dat wil. Hiervoor ga je naar een notaris.

Het kostbaarste bezit is, in geval dat er kinderen zijn, vaak niet jouw ‘vermogen’, maar dat zijn toch vaak de kinderen. In het geval je minderjarige kinderen hebt, heb je dan wel eens nagedacht over de voogdij? Wat als jou en jouw partner iets gebeurt, hoe is e.e.a. dan geregeld voor jullie kind(eren)? Wist je dat je de voogdij heel makkelijk online kunt regelen? Dit kan je doen middels een ‘Verzoek gezag na overlijden’ .  

Nog meer weten? Maak nu een afspraak

 

Hoeveel kost langdurige zorg (bv. verzorgingshuis) als ik vermogen heb?

Sinds begin 2015 kennen we in Nederland de Wet Langdurige Zorg. Onder andere langdurige zorg, thuis of in een instelling zijn hierin geregeld.

De eigen bijdrage welke je moet betalen als je langdurige zorg nodig hebt kan oplopen tot een bedrag boven de € 2.300,- per maand. Ook als je alleen maar een AOW-inkomen hebt (€ 1.075, - netto per maand 2016), kan het zijn dat je toch deze ruim € 2.300,- moet betalen omdat er vermogen is. En zo eet je, zoals sommigen dat zeggen, feitelijk jouw eigen spaargeld op.  

Nog meer weten? Bel of mail ons of kijk op de site van het CAK Maak nu een afspraak

 

Algemeen/Overig

Kan ik ook online advies krijgen?

Ja dat kan! Op alle adviesvlakken, welke wij bieden is het mogelijk om online advies te krijgen. Is het voor jou lastig om vrij te nemen van je werk voor een gesprek over beleggingen of over de financiering van jouw eerste woning, of woon je niet echt bij ons in de buurt? Dan plannen wij gewoon een online gesprek in.

Hoe werkt dat?
Via de mail of telefonisch laat je ons weten wat jouw Skype-account, of  Google-account (gmail) is. Jij geeft aan welke online-dienst je het liefst wilt gebruiken, we plannen de dag en tijdstip en gaan het regelen!

Voordelen:

 • minder tijd (geen reistijd voor jou en/of adviseur)
 • gesprek in een voor jou vertrouwde omgeving
 • lagere kosten in geval het een hypotheekgesprek betreft!

Voor onze online hypotheekgesprekken geldt; het eerste oriënterende gesprek nemen wij voor onze rekening!

skypenaam: Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners
google: info@erikshypotheken.nl
    
Nog meer weten? Bel of mail ons Maak nu een afspraak

 

Wat is ‘advies-only’?

Bij Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners bepaal jij hoe je van onze diensten gebruik wil maken!

De meeste mensen kiezen er voor om alles door ons te laten verzorgen. Of het nu gaat om het regelen van een overlijdensrisicoverzekering bij de hypotheek, het gehele hypotheekaanvraagtraject of het goed regelen van een aanvulling voor jouw pensioen.

Echter, op internet zijn veel handige tools en goede partijen te vinden waarbij je zaken zelf kunt regelen! Wij begrijpen dat. Maar wij begrijpen ook dat je het ‘advies’ wel graag wilt hebben.

Daarvoor hebben wij ‘Advies-only’ bedacht. Je krijgt advies, wij zetten dat op papier, we geven je tips m.b.t. het zelf regelen en je regelt de administratie vervolgens zelf.

 • Voordeel voor jou: minder kosten
 • Voordeel voor ons: wij kunnen doen waar we goed in zijn; Adviseren.

Advies-only voor jouw hypotheek kan bij ons al vanaf € 650,- (€ 786,50 incl. btw)*.

*Dit is incl. advies over overlijdensrisico. risico werkloosheid en risico van arbeidsongeschiktheid (loondienst).
 
Nog meer weten? Bel of mail ons Maak nu een afspraak

 

Heb je nog meer vragen of zit jouw vraag er niet tussen? Bel of mail ons.

Bloedjes en Eriks Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Bel ons: 072 - 202 93 68    |    0224 42 21 24
Mail ons: contact@bloedjes-eriks.nl

Wat zeggen onze klanten?

Inloggen klantdossier

Volg ons:

PrivacystatementDisclaimerInformatie over cookiesCookie-instellingen

© 2024 Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen | KvK: 75503964 | AFM: 12046901 | Kifid: 300.017548 | Bank: NL18 INGB 0008 2441 14 | BTW nr. NL860305612B01
Witte Paal 345, 1742 LE Schagen | KvK: 76858561 | AFM: 12047497 | Kifid: 300.017721 | Bank: NL69 RABO 0304 4543 62 | BTW nr. NL860812157B01

Onze nieuwsbrief