Plan hier uw afspraak Inloggen klantdossier
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen - 072 - 202 93 68
Witte Paal 345 1742 LE Schagen - 0224 42 21 24

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Hypotheek nieuwbouw 

Heb jij een nieuwbouwwoning op het oog en sta je op het punt om deze woning te kopen? Houd er dan rekening mee dat de hypotheek voor een nieuwbouwwoning iets anders in elkaar zit dan een hypotheek voor bestaande bouw. Hoe werkt een hypotheek voor nieuwbouw dan? Bloedjes & Eriks is hierin gespecialiseerd en wij helpen je – zowel op deze pagina als in een persoonlijk adviesgesprek – graag verder!

Nieuwbouwhuis kopen

Er worden momenteel volop nieuwe woningen gebouwd in onze regio's. Regio Kennemerland; Plan Amberlint en Acacialint in Limmen bijvoorbeeld en Zuiderloo in Heiloo, De Nieuwe Loet in Castricum en De Startingerweg in Akersloot!

Regio Schagen; Muggenburg Zuid in Schagen, Plan de Veldwachter in Schagen, Buitenvaert in Schagerbrug , plan B-Veld Schagerebrug, Dirkshorn-Zuid (oosterdijk), Adamsland in Waarland en Spreeuwenhof in Winkel

 

Hoe bereken je jouw maximale hypotheek voor een nieuwbouwwoning?

De hypotheek die je kunt krijgen, is afhankelijk van de marktwaarde van je nieuwbouwhuis. De marktwaarde is opgebouwd uit de koop-/aanneemsom (inclusief grond), de bouwrente, het meerwerk en het renteverlies voor de hypotheekverstrekker tijdens de bouw. Daarnaast hangt je maximale hypotheek uiteraard af van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je mag lenen voor de koop van een woning. Benieuwd wat je kunt lenen?  Bereken jouw maximale hypotheek . Goed om te weten: je kunt er bij de aankoop van een nieuwbouwwoning op rekenen dat je € 9.000 extra kunt lenen, bovenop je maximale hypotheek! Je wordt namelijk beloond voor de aanschaf van een energiezuinige woning!

Plan afspraak

Koop- / Aannemingsovereenkomst

Zodra je bent ingeloot voor een nieuwbouwwoning, teken je de koop-/aannemingsovereenkomst. Je koopt hiermee de grond en sluit de deal met de aannemer van het nieuwbouwproject. Is er geen loting? Dan wordt er past gestart met de bouw nadat een x-percentage van de huizen is verkocht.

Bouwrente

Als de aannemer al aan de bouw begonnen was vóórdat jij het huis kocht, dan kan de aannemer hiervoor bouwrente in rekening brengen. Vaak is dit bedrag inbegrepen in de grondprijs. Is dit niet het geval dan kan je dit bedrag meefinancieren in je hypotheek .

Bouwdepot

De kosten die je moet betalen tijdens de bouw van je nieuwe woning, kun je meefinancieren in je hypotheek. Een deel van je hypotheeklening wordt hiervoor dan op een aparte rekening gezet. Dit heet een bouwdepot. Vanuit dit bouwdepot betaal je de bouwkosten van je nieuwe woning.

 

Renteverlies

Je gaat rente betalen op het moment dat je hypotheek voor de nieuwbouwwoning rond is. Tevens ga je direct ook al aflossen, terwijl je huis nog niet af is. De rente die je betaalt terwijl je er nog niet woont, heet renteverlies.

Meerwerk

Kies je voor een 'uitbreidingsoptie' tijdens de bouw, zoals een uitbouw, een luxere keuken of een andere badkamer? Voor het 'meerwerk' moet je extra betalen. Dit kun je meefinancieren in je hypotheek, omdat het de waarde van je woning verhoogt. Wil je weten of die aanbouw in Plan Waterveld financieel haalbaar is?

Persoonlijk advies bij hypotheek nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kopen is best heel spannend. Kan jij hier deskundig advies bij gebruiken? Het team van Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners zijn specialisten op het gebied van Hypotheken Nieuwbouw. Ben je ingeloot voor een nieuwbouwplan in Limmen, Heiloo, Castricum, Akersloot of Schagen? Plan een afspraak of vraag een telefonisch gesprek aan. Het eerste geheel vrijblijvende gesprek is voor onze rekening.

Plan afspraak

 

Voorbeeld berekening maximale hypotheek nieuwbouw

Omdat het verkrijgen van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning net iets anders werkt dan voor bestaande bouw, voegen we hieronder een voorbeeld toe van een berekening van de maximale hypotheek. Bekijk op basis van een koop-/aanneemsom van €300.000 wat je maximale hypotheek is:

Koop-/aanneemsom van je nieuwbouwhuis (inclusief grond):                       € 300.000
Kosten voor het meerwerk dat je uit laat voeren door de aannemer:            €  15.000
Renteverlies tijdens de bouw (4% van €315.000):                                             €  12.600 
                                                                                                                         _________
Het bedrag dat je maximaal kunt lenen*:                                                         € 327.600


*Houd er rekening mee dat dit dus op basis van de woningwaarde is. Wat je uiteindelijk kunt lenen, heeft ook te maken met je inkomen. 
 

Bloedjes en Eriks Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Bel ons: 072 - 202 93 68    |    0224 42 21 24
Mail ons: contact@bloedjes-eriks.nl

Wat zeggen onze klanten?

Inloggen klantdossier

Volg ons:

PrivacystatementDisclaimerInformatie over cookiesCookie-instellingen

© 2024 Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen | KvK: 75503964 | AFM: 12046901 | Kifid: 300.017548 | Bank: NL18 INGB 0008 2441 14 | BTW nr. NL860305612B01
Witte Paal 345, 1742 LE Schagen | KvK: 76858561 | AFM: 12047497 | Kifid: 300.017721 | Bank: NL69 RABO 0304 4543 62 | BTW nr. NL860812157B01

Onze nieuwsbrief