Plan hier uw afspraak Inloggen klantdossier
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen - 072 - 202 93 68
Witte Paal 345 1742 LE Schagen - 0224 42 21 24

Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Heb jij jouw leven van morgen financieel op orde?

Bericht geplaatst op 07.10.2020

De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Denk aan een lagere economische groei, een hogere staatsschuld, meer faillissementen en een hierdoor oplopende werkloosheid. Heeft de coronacrisis ook gevolgen voor jou? Zorg voor een helder en persoonlijk financieel plan om goed voorbereid te zijn op elke situatie.

Hieronder vind je vijf redenen voor het hebben (of maken) van een goed financieel plan uitgewerkt. Een financieel planner helpt je hier graag bij.

  1. Een goed financieel plan geeft je financiële rust
  2. Een financieel plan helpt je bij het organiseren van je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden
  3. Een financieel plan helpt je om je persoonlijke financiële wensen en doelen te bereiken
  4. Met een solide financieel plan bescherm je jouw nabestaanden financieel
  5. Financiële planning bereid je voor op financiële noodsituaties

Financiële rust

Een van de belangrijkste kenmerken van een financieel plan is dat deze zorgt voor financiële rust. Het voorkomt dat je wakker ligt van je financiën en draagt hiermee ook bij aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een goed financieel plan geeft je zekerheid of je nu en in de toekomst voldoende geld hebt om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook weet je dat je goed verzekerd bent tegen de financiële gevolgen van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, ontslag of echtscheiding.

Goed georganiseerd

Financiële rust start met financieel inzicht en overzicht. Met een financieel plan beschik je over een overzicht van je totale inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden plus alle financiële producten die je in het verleden hebt afgesloten. Dit maakt direct een eind aan die stoffige schoenendozen en mappen. Een goed financieel plan helpt je ook met het selecteren van voor jou passende financiële producten. Dit zijn die producten die passen bij je wensen, doelen en dromen, je financiële positie, ervaring en je risicobereidheid. De niet-passende producten kunnen dan worden beëindigd, wat mooie besparingen kan opleveren.

Realiseren doelen

Financiële planning helpt je met financieel vooruit te kijken. Je bepaalt je wensen, doelen en dromen voor nu en de toekomst en stemt je financiën hier dan ook op af. Daarnaast bekijk je een aantal keren per jaar of je nog op koers ligt om je toekomstige doelen te realiseren. Voortaan neem je financiële beslissingen met het einde in zicht: het bereiken van je wensen en doelen.

Nabestaanden financieel beschermd

Velen vinden het belangrijk dat zij in geval van overlijden hun partner en eventuele kinderen financieel goed verzorgd achter laten. Met name dat zij in de woning kunnen blijven wonen en in het gewenste levensonderhoud kunnen blijven voorzien. Een solide financieel plan maakt duidelijk of dit het geval is en zo niet, hoe dit op te lossen is.

Voorbereid op financiële noodsituaties

Een financieel plan zorgt ervoor dat je te allen tijde beschikt over een financiële buffer. Hoe hoog deze buffer moet zijn hangt af van jouw specifieke situatie. Advies voor huishoudens is om dit drie tot zes netto maandsalarissen te laten zijn. De buffer is er om onverwachte kosten op te vangen, zoals een kapotte wasmachine. Of andere calamiteiten, zoals tijdelijk minder inkomen door de coronacrisis. Bovendien voorkom je op deze manier dat als het even tegenzit, je geld gebruikt dat bestemd is om je levensdoelen te bereiken.

Wil je ervaren hoe financiële planning kan helpen? Neem dan eens contact op met ons!

terug naar het artikelenoverzicht
 
Bloedjes en Eriks Hypotheekspecialisten - Financieel Planners

Bel ons: 072 - 202 93 68    |    0224 42 21 24
Mail ons: contact@bloedjes-eriks.nl

Wat zeggen onze klanten?

Inloggen klantdossier

Volg ons:

PrivacystatementDisclaimerInformatie over cookiesCookie-instellingen

© 2023 Bloedjes & Eriks - Hypotheekspecialisten - Financieel Planners
Schipperslaan 4H 1906 BG Limmen | KvK: 75503964 | AFM: 12046901 | Kifid: 300.017548 | Bank: NL18 INGB 0008 2441 14 | BTW nr. NL860305612B01
Witte Paal 345, 1742 LE Schagen | KvK: 76858561 | AFM: 12047497 | Kifid: 300.017721 | Bank: NL69 RABO 0304 4543 62 | BTW nr. NL860812157B01

Onze nieuwsbrief